La Choraline - logo​​​
Bruxelles

18sept.jpg
Bannière
Bannière

Benoît Giaux

Benoit GiauxBenoît Giaux behaalde eerst de diploma’s van Laureaat Piano en Muzikale Pedagogie aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie Musicale te Namen (IMEP). Daarna ging hij bij Greta De Reyghere zang studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, waar hij in 1995 zijn Eerste Prijs behaalde en in 1998 het Hoger Diploma Concertzang met grote onderscheiding.Aan de Internationale School voor Koordirectie van Namen volgde hij koordirectie in de klas van Pierre Cao (Luxemburg). Hij dirigeert sedert 1987 La Choraline, een jeugdkoor uit Namen, en sedert 1998 ook het jeugdkoor van de Koninklijke Muntopera te Brussel.

Als lid van o.m. het Kamerkoor van Namen, het Wereldkoor van jeugd en Muziek, het Stuttgart Kammerchor, Collegium Vocale en het Ensemble Vocal de Bourgogne maakte hij vele internationale tournees en werkte hij mee aan meer dan twintig plaatopnamen. Hij vertolkt het concertrepertoire van renaissance tot hedendaags, met dirigenten als Philippe Herreweghe, Sigiswald Kuijken, Frieder Bernius, Eric Ericson, Peter Philips, Marc Minkowski, Jean-Claude Malgoire, Erik van Nevel, e.a.

Nadat hij gedurende een tijd directeur was van het Internationaal Centrum voor Koormuziek te Namen, verdeelt hij momenteel zijn tijd tussen zijn functies van docent zang aan het IMEP, koordirigent en solist.
Als internationaal solist zong Benoît Giaux onder leiding van o.m. Jean Tubery (La Fenice), Philippe Pierlot (Ricercar), Guy Van Waas (Les Agréments), Pierre Cao (Philharmonie de Lorraine) en Paul Dombrecht (Il Fondamento). In de Munt te Brussel maakte hij onlangs zijn debuut met La Rappresentatione di Anima et di Corpo van Cavalieri, terwijl hij in het Festival de Wallonie recent nog te horen was in de virtuoze rol van Polifermo in Aci, Galateo e Polifemo van Händel. Naast de recitals met Lieder en zijn geliefde Franse melodieën, zingt Benoît Giaux ook de grote repertoirewerken zoals het Requiem van Mozart, het Requiem van Fauré, de Mis en het Dixit Dominus van Händel, de Seizoenen en de Harmoniemis van Haydn, de Carmina Burana van Orff, Dido en Aenaes van Purcell (de rol van Aeneas), Elias van Mendelssohn, le Bal Masqué van Poulenc en de Mis in Si, de Johannespassie, het Magnificat en vele cantates en missen van Bach.

Portret

In mei 2011, gedurende de uitzendingen van de finales van de Koningin Elisabethwedstrijd werd een portret van Benoît Giaux voorgesteld door ARTE-Belgique.

JavaScript est désactivé!
Pour afficher ce contenu, vous devez utiliser un navigateur compatible avec JavaScript.