La Choraline - logo​​​
Bruxelles

japan2011.jpg
Bannière
Bannière
Aldo Platteau

Opleiding

Aldo PlatteauHij werd geboren in 1977 en trad al snel binnen in de wereld van de muziek, eerst als lid van een kinderkoor, daarna via de studie van instrumenten als accordeon en orgel. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en behaalde er diploma’s in zang, oude muziek, harmonie, contrapunt, fuga , compositie en compositie van film- en toneelmuziek.

Op toneel

In 1998 wordt hij lid van het Choeur de Chambre de Namur en van het ensemble Quartz. Hij treedt op als solist en korist bij befaamde ensembles als La Petite Bande, Il Fondamento, La Fenice, Les Talens Lyriques, Le Collegium Vocale de Gand, Les Agrémens, La Cetra d’Orfeo, In Chordis et Organo, Le Concert Bourgeois, Harmonia Sacra et l’ensemble Quartz in België en in het buitenland. Met deze ensembles werkt hij mee aan verscheidene plaatopnames.

Hij is dirigent van de koren Voix au Chapitre en Mezza Voce.

In 2000 wordt hij geselecteerd door de Stichting Royaumont voor een studiebeurs, om drie weken deel te nemen aan het Internationale Seminarie voor Compositie geleid door de Engelse componist Brian Ferneyhough.

Zijn werken worden uitgevoerd door de ensembles Musiques Nouvelles, Nouvel Ensemble Moderne de Montréal en door talrijke solisten en musici in kamermuziekverband. Er zijn creaties in Europa, in de USA (New York) en in Cuba (Havana). Een van zijn laatste creaties - in samenwerking met Nicolas Deletaille, Philippe Desquenes, het ensemble Quartz en het Danel kwartet - werd opgenomen en uitgezonden door Musiq3 (Belgische nationale radio).

Hij componeert muziek voor de toneelproducties van Manège Mons, Histoires Publiques, het Théâtre de l'Aventure in Rijsel, en is onder meer lid van het cinematografisch collectief Vu d’en bas. Aldo Platteau is op dit ogenblik gastprofessor Grondige studie van de Schriftuur en assistent Schriftuur aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Als Professor Compositie en Samenzang aan de Muziekacademie van Oudergem werkt hij onder meer samen met de Kinderkoren en met de Choraline, Jeugdkoor van de Muntschouwburg.