La Choraline - logo​​​
Bruxelles

Neerpelt2.jpg
Bannière
Bannière
Discography

Fabrizio Cassol's STRANGE FRUIT

Strange FruitLa Choraline brings her participation on Fabrizio Cassol's CD, Strange Fruit, under the prestigious label Blue Note.

This CD is the fruit of the collaboration between Fabrizio Cassol (Aka Moon) and several renowned international artists: Oumou Sangare, Marie Daulne, David Linx, Baba Sissoko, Claron McFadden, Kris Dane, Melissa Givens.

Video: Oumou Sangare sings SOUKORA with La Choraline

JavaScript est désactivé!
Pour afficher ce contenu, vous devez utiliser un navigateur compatible avec JavaScript.

 

To be translated and continued. Please come back soon.

Het ontwaken van de lente

De eerste opera van Benoît Mernier, die in maart 2007 in wereldpremière ging bij de Munt. Op basis van het stuk van Frank Wedekind (1864-1918) schreef Jacques De Decker een libretto dat zijn model trouw blijft en zich bijsonder goed leent voor de muziek, terwijl Vincent Boussard de regie voor zijn rekening neemt. Een alechemie van woorden, klanken en bewegingen di hulde brengt aand dit meesterwerk van de Duites literatuur dat precies een eeuw geleden in première ging. Frank Wedekind wilde een "zonnig beeld van het leven" schetsen. Benoît Mernier laat de zon opgaan boven de arena waarin Eros en Thanatos tegenover elkaar staan.

[...] Frühlings Erwachen gaat over de bewustwording van een groep jongeren, die zal leiden tot de dood van twee van hen op het altaar van de sociale conventies.

Anne Genette - Artikel gepubliceerd in "Muntmagazine 73", februari-maart 2007

Awards: Diapason d'or (décember 2008)- 4 sterren in Monde de la Musique (februari 2009)

Nymphes et fleursNymphes et Fleurs

Denkt u aan sombere kostscholen als men u over "koren met gelijke stemmen" spreekt? Dit zal u wellicht op andere gedachten brengen! De beste Franse componisten uit de 19de eeuw componeerden voor jongedames kleine meesterwerken vol geestigheid, humor en charme. Het jongerenkoor van De Munt dat door Guy Penson op een schitterende Erard-piano begeleid wordt, brengt de beste werken van César Franck, Léo Delibes, Gabriel Fauré en Gabriel Pierné op dit gebied. De Six duos en Premier sourire de mai van Franck, zoals veel muziek uit zijn rijpe periode, rechtvaardigen alleen al het verschijnen van deze CD met bijna enkel onuitgegeven werken. Maar ook de charme van Delibes, Fauré en Pierné zal u betoveren! De zeldzame pianowerken van Franck en van Delibes vervolledigen dit boeiende fin-de-siècle-programma.

Awards: 5 diapasons in Le Magazine de la Musique

BabelBabel - Rond de wereld in 19 liederen

La Choraline, Jeugdkoor van De Munt, heeft het genoegen gehad verschillende culturen te ontdekken aan de hand van hun volksmuziek, via de partituren van grote nationale componisten zoals Kodàly en Tormis of tjdens muzikale ontmoetingen et tournees in het buitenland. Het gezelschap doet zijn best om de oorspronkelijke geest en taal van deze werken te respecteren.